„Lohatron” la telefon

Scuze pentru „lohatron”, dar am vrut să-ţi atrag atenţia. Fii atent!!! A început vînătoarea după convorbiri telefonice gratuite. Cum? Foarte simplu.

Uite ce i s-a întîmplat unei cunoştinţe de ale mele: a fost sunat la mobil de un anonim (număr privat), care l-a anunţat că a cîştigat un telefon mobil. Intrigant, nu? Persoana contactată nu participase însă la nici un concurs. Cînd a întrebat despre ce fel de tombolă este vorba, anonimul i-a spus pe scurt: „Dacă vrei telefonul, atunci în 20 de minute trebuie sa cumperi o cartelă de reîncărcare de 200 de lei”.

La propunerea „cîştigătorului” de a procura cartela la sediul firmei de unde urmează să-şi ridice premiul, „misteriosul” nu a acceptat şi a spus că revine în 15 minute.

Aşadar a mai fost sunat o dată. „Cîştigătorul” a decis să-i joace jocul şi i-a zis că a cumpărat cartela de reîncărcare, după cum i s-a cerut. Ce crezi că s-a întîmplat? „Misteriosul” i-a zis că trebuie să-i spună numărul de pe cartelă. Care număr? Da, da, chiar codul de reîncărcare. Jocul s-a oprit aici:

Ce-i cu lohatronul asta?

Aşa mi-i lucru.

Hai, pa. Mai sunt încă mulţi cu care trebuie să vorbesc.

Mulţi se prind în plasă?

Unii da, alţii nu… Nu mai am timp să vorbesc.

P.S. Ai grijă, tipul care „dă premii” pare foarte convingător, dar cît de preţios n-ar fi obiectul pe care ţi-l propune, ştii bine, nu îi poţi da adresa, datele tale din paşaport, pin codul card-ului cu care îţi iei salariul şi nici codul de reîncărcare a telefonului mobil etc. De ce? Pentru că e un anonim, în primul rînd, şi pentru că astfel de date nu se cer la telefon, iar unele trebuie să le cunoşti doar tu. Altfel, te trezeşti că rămîi şi fără bani, şi fără minute la mobil…

Publicat în Social. 1 Comment »

Un răspuns to “„Lohatron” la telefon”

  1. Alex Railean Says:

    Wow, ce interesant. Aceasta se numeste social engineering, si cu parere de rau, multi oameni se lasa manipulati foarte usor.

    S-ar putea de incercat de manipulat pe manipulator. Daca treagi timpul, el isi pierde din propriul credit, si la un moment dat pentru el afacerea devine falimentara.

    Mda, bine ca a fost pus la punct, dar… oare citi oameni a reusit sa amageasca?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: